17 Aralık 2016 Cumartesi

Kitap Önerisi #3: Ateş Serisi | Öneri Atölyesi



Herkese merhaba! Bu haftaki öneri köşemizde Karie Marie Moning'in Ateş Serisi'ni inceleyeceğiz. Çok tanınan fantastik serilerden biri olmasa da türü içinde kendine ayrı bir yer edinebilmiş bir seri, çünkü bu türe ait klişelerin çoğunu barındırmıyor ve Kelt mitolojisinden esinlenerek yazıldığı için Amerikan fantezi ürünlerinden ayrılıyor.

  Seri beş kitaptan oluşuyor;

  1. Karanlık Ateş
  2. Kan Ateşi
  3. İntikam Ateşi
  4. Rüya Ateşi
  5. Gölge Ateşi
  Seri MacKayla Lane'in bir takım gizemlerin peşine düşmesiyle kendini karanlık ve bambaşka bir dünyanın içinde bulur. Bu dünya bolca gizemin, faelerin(peri ama bildiğiniz uçan tatlı perilerden değiller), karanlık adamların ve Jericho Barrons'un olduğu bir dünya. Barrons ilk başta diğer fantastik romanlardan aşina olduğumuz karakterlere benzese de aslında çok farklı. Yakışıklı, zeki ve soğuk bakışlarının altında çok büyük gizemler yatan, çok farklı bir insan, üstelik serinin sonuna, serinin başındaki kuğul adamdan melek kalpli adama dönüşmüyor. Barrons ilk başta neyse hep o. Bu bizi en çok cezbeden noktalardandı, çünkü Fantastik Serilerderdeki Klişelerle ilgili yazıda bahsettiğimiz o büyük değişim yok.

“Aklınızda belli bir araba var mı Bayan Lane?''
O gece mavi yakayı istiyordum.''Viper.''
''Onu almanıza niçin izin vereyim?''
''Çünkü bana borçlusun.''
''Size neden borçluyum?''
''Çünkü sana tahammül ediyorum.”

  MacKayla ile Barrons arasındaki zıtlaşma yakınlaşma ve sözsüz diyalog ve bakışmalar seriye oldukça farklı ve eğlenceli bir hava getiriyor, seri gerilim türünden bolca özellik içerse de yazar karakterlerle bize eğlenceli anlar sunuyor ve bolca güldürüyor.

“Çok mu kıskandın?’’
“Benim olan benimdir.’’
İyice hareketsizleşti. ’’Benim hakkımda böyle mi düşünüyorsun?’’
“Kıçının üzerine bahse girerim ki sen benimsin dostum.”

  Seride her kitabın sonu oldukça heyecanlı bitiyor ve okuma için çıldırıyorsunuz gerçekten, özellikle dördüncü kitaptan sonra beşinciyi beklemek bize çok zor gelmişti. Beşinci kitabı 700 sayfa olmasına karşı bir günde bitirebiliyorsunuz. Seri kurgusal ve hikayesel yönden çok mükemmel olmasa da ortaya çıkan sonuç gerçekten çok iyi ve başarılı. Ateş Serisi'nde her şeyi bulabiliyorsunuz, gizem, mizah, aşk, fantezi, korku-gerilim, aksiyon, dünya dışı yaratıklar ve mitolojik ögeler...

Sen ve ben buradayız ama rüzgar her yerde. Sana geri gelmesini istemediğin hiçbir şey söyleme.

  Bu seriyi mutlaka okuyun, iyi zaman geçirmek ve güzel bir şeyler okumak istiyorsanız hiç beklemeyin. Ve Ateş Serisi'ni okuyacaksanız ters köşe olmaya hazırlıklı olun.

4 yorum:

  1. Bu sene kitaplarını topladım önümüzdeki yıl okunmayı bekliyorlar inşallah bu kadar beklettiğime değer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki yıl harika bir kitap yılı olacak desene. Şimdiden iyi okumalar dilerim :)

      Sil
  2. hımmmm bunu da not almalı :)

    YanıtlaSil