29 Şubat 2016 Pazartesi

Kusursuz Tuzak - Lisa Gardner | Kitap Yorumu

lisa gardner
Orijinal Adı: Say Goodbye
Seri: Quincy & Rainie #6
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 501 (Cep Boy)
Baskı Yılı: 2009
Goodreads Puanı: 4.11  (15,035oy)

Yorum

  Şu sıra polisiyeye ağırlık vermeye çalışıyorum daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi, ne okusam diye düşünürken kitaplıkta Kusursuz Tuzak'ı gördüm ve çok sevindim. Aslında kitabın bende olduğunu bile unutmuştum, görünce bu sefer iyi bir polisiye okuyacağı diye düşündüm. Sırlar Uçurumu ve Taş Meclisi bana istediğimi verememişti ama bunun vereceğini biliyordum çünkü daha önce Lisa Gardner'ın Sessiz Çığlık kitabını okumuş ve çok beğenmiştim.

  Yoruma geçmeden önce, kitap Quincy & Rainie adlı serinin altıncı kitabymış ve ben bunu başladıktan sonra öğrendim. Zaten serinin tüm kitapları da Türkiye'de mevcut değil, bundan başka bir tek ilk kitabı basılmış oda Epsilon yayınevinden. Serilerin böyle sırasız ve eksik çıkarılmasından çok rahatsız oluyorum, elimden geldiğince sırasız seri okumuyorum. Polisiye de olsa konular birbirinden bağımsız da olsa sırayla ilerlemeyi seviyorum.  Ben kitabın cep boyunu almıştım, kağıt yapısı hiç beğendim, internetten almıştım görseydim almayabilirdim, kitap 500 sayfa olduğu içinde arkası kırıldı ki bu en sevmediğim şeylerden biri :D

  Kitapla ilgili şikayetlerim vardı ama hepsi yayıneviyle alakalıydı, yazarsa ortaya süper bir polisiye çıkarmış. İlk sayfalarda olay sizi içine alıyor ve kitap bitene kadar sizi bırakmıyor, ben dış etkenlerden dolayı altı günde okumak zorunda kaldım ama kitapta akıcılık sorunu hiç yok.

  Kitap çocuk tacizi, seri katil ve nasıl kaybolduğu bilinmeyen kızları konu alıyor. Kitabın konusu hem güzel hem ürperticiydi, yazar gerilimi çok iyi ayarlamış. Kitapta katil ve mağdurun bakış açısını, ruh halini de okuyorsunuz ve yazar bunları çok güzel yansıtmış.

  FBI ajanı Kimberley'in katil peşindeki adım adım ilerleyişi, katil, kurbanlar, bilinmeyenler... Kitap tek kelimeyle enfes bir polisiyeydi. Gizem-gerilim kitapta yerini çok güzel bir şekilde bulmuş ve hikayenin sıradışılığı, alışkın olmadığımız olaylar ve karakterler çok iyi bir şekilde harmanlanmış.

  Bazı yerlerde eksikleri bazı yerlerde fazlaları olsa da okuması gerçekten zevkli bir polisiyeydi. Zamanım olsa iki günden fazla sürmezdi muhtemelen :) Yazar diğer ögeler gibi kurguyu da çok iyi ayarlamış, sürekli yeni bir şeyler çıkıyor, gerilimin dozu yüksek ve son ana kadar bitmiyor bu durum. Aslında kitapta anlatılan bazı olayların gerçek olma ihtimali bile korkunçtu ki muhtemelen gerçek ve oraları okurken gerçekten çok etkilendim, yazarın etkileyici anlatımı ile işlediği konu da bir araya gelince okurken tüyleriniz diken diken oluyor. Okurken pek şaşırmasam da kitabı severek okudum ve etkilendim.

  Lisa Gardner bu kitaptan sonra en sevdiğim polisiye yazarlardan biri oldu. Diğer kitaplarını da merak ediyorum. Şu sıra ki polisiye okumalıyım isteğime çok iyi geldi Kusursuz Tuzak. Katilin duygu dünyasının en iyi işlendiği kitaplardan biri sanırım, en azından benim okuduklarım içinde kesinlikle öyle, insanı gerçekten etkiliyor.  Gerilim ve gizemin çok iyi ayarlandığı bir polisiye okumak istiyorsanız Kusursuz Tuzak tam size göre :) Umarım seveceğiniz bir polisiye olur. İyi Okumalar :)

Alıntılar


"İnsanın dünyadaki yerini biliyor olması, o yerden memnun olduğu anlamına gelmezdi."

"Artık hiçbir şey hakkında iyi hissedemiyorum."

"Gece yarısından sonra, düşünceleri onu, aklı başında hiçbir insanın, Tanrı esirgesin, asla gitmek istemeyeceği karanlık yerlere götürüyordu."

"En çok da, ileriye bakmanın hayata devam etmenin önemini anlıyorlardı, çünkü eğer aynı noktada çok kalırsan pişmanlığın kaya gibi ağırlığı altında ezilme ihtimalin vardı."

"Bana "Hey, sana ne oldu böyle?" diye sormalarını, birinin, "Haydi, dostum, uyan artık, hepsi kötü bir rüyaydı ama artık geçti, hayat güzel," demesini istiyordum. Ama kimse bir şey söylemedi."

"Gerçekler insana bir anda görünüverir bazen. Genelde zamanla kötüdür ve insan onu kabul etmeye hazır değildir."

"Ona bir şey söylemeliyim, diye düşündüm. Ne söyleyeceğimi bilmiyordum. Hayatın koca gerçeklerini duymaya hazır değildi. Hiçbirimiz değildik."

"Yorulmamıştı, yorgun düşmüştü. Vücudunun yorgun düştüğü kadar zihni de yorulmuştu. Bu bir ruh haliydi."

"Hayat herkese uyan standart bir model değildir."

"Kendini iyi hissediyordu, kesinlikle iyiydi, sadece bir daha asla iyi olamayacağını bilmesi dışında."

Puanım

Resim yazısı ekle

0 yorum:

Yorum Gönder