14 Ocak 2016 Perşembe

Hayaletin Çırağı (Wardstone Günlükleri #1) - Joseph Delaney | Kitap Yorumu


Wardstone Günlükleri, Joseph Delaney
Orijinal Adı: The Spook's Apprentice

Seri: Wardstone Chronicles #1

Yayınevi: Tudem Yayınları
Sayfa Sayısı: 232
Baskı Yılı: 2008
Goodreads Puanı: 3.96  (28,024oy)

Yorum

  Yedinci oğlun yedinci oğlu olan Thomas Ward'ın Hayaletin çırağı olmasıyla olaylar başlıyor. Hayalet bu seride bir meslek adı, karanlık güçler, cadılar gibi yaratıklarla başa çıkıyorlar ve yedinci oğlun yedinci oğlu olmak zorundalar. Kitaba başlarken ne beklemem gerektiği hakkında pek bilgim yoktu ve okurken bir çoğu şey sürpriz oldu. Serinin genç yetişkin türünde olduğunu başladıktan sonra öğrendim.

  Korku türünü çok tercih etmesem de arada bu türde bir şeyler okuyorum. Korku türünü çok tercih etmediğim için ve paranormal yaratıklardan hoşlanmadığım için kitaba başlaman önce kuşkularım vardı. Başladıktan sonra ise kuşkularım yavaş yavaş kayboldu.

  Kitap Thomas tarafından anlatılıyor ve dili oldukça akıcı. Okurken sayfalar çok hızlı akıyor, olaylarla dilde birleşince okuması güzel bir kitap olmuş. Beklediğimden daha hareketli bir kitap oldu, başlangıç kitabı olduğu için daha durgun olur sanıyordum ama yazar gerilimi ve olayları dengeleyerek güzel iş çıkartmış.

  Özellikle genç yetişkin türündeki kitaplarda olan tüm aksiyon ve olayı son sayfalara saklama gibi bir durum yok. Gerilim kitaba ara ara güzel bir biçimde serpiştirilmiş ve aynı şekilde bir çok olay yaşanıyor. Sanırım bu kitabın en sevdiğim yönlerinden bir oldu, uzun sıkıcı ve hareketsiz sayfalar yerine bol olaylı sayfalar okuyorsunuz.

  Karakterleri de sevdim, Hayaletin gizemi, bilgeliği ve karakterini sevdim. Thomas'ın 13 yaşında olması ise beni şaşırttı, yaşı biraz küçük gibi geldi. Neyse ki yazar bunu size hissettirmiyor, Thomas ne çok büyük gibi davranıyor ne de çocuk gibi, tam olması gerektiği gibi. Kitap daha çok gençlere uygun gibi bir şeyde hissetmedim ben.

  Ayrıca kitabın Yedinci Oğul adlı bir filmi var. Filmdeki hayalet ve Thomas kitaptakine uygun olmuş gibi, kitapların filmini izlemeyi çok sevmediğim için izleyeceğimi sanmıyorum ama ilgilenenlere duyrulur. :)

Yedinci Oğul'da Thomas ve Hayalet

  Başlangıç kitabı olarak gayet güzeldi. Daha etkili olsun diye kitabı geceleri okudum, etkisi tartışılır tabii yine de zaman zaman ürpertti. Diğer kitapların daha iyi olacağını düşünüyorum ve seriye devam etmek istiyorum, bu çizgide devam eder umarım çünkü seriyi seveceğimi düşünüyorum. Türüne göre  güzel ve okuması zevkli bir kitap, bir çırpıda okunuyor. Bu türe ilginiz varsa Wardstone Günlükleri'ni sevebilirsiniz. İyi Okumalar :)

Puanım


0 yorum:

Yorum Gönder