10 Ekim 2015 Cumartesi

Sorgu ve Yanıt (Kaos Yürüyüşü #2) - Patrick Ness | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: The Ask and The Answer
Seri: Chaos Walking #2
Yayınevi: DeliDolu
Sayfa Sayısı: 512
Baskı Yılı: 2011
Goodreads Puanı: 4.21  (40,608)


Arka Kapak Yazısı


  Aklınızdan geçen tüm düşünceler başkaları tarafından duyulsa neler hissederdiniz? Hiçbir sırrın saklanamadığı bir yer gerçekten var mı? Todd'un yaşadığı kasaba işte tam da böyle bir yer. Nüfusu sadece erkeklerden oluşan bir kasabayı etkisi altına alan "ses" virüsü yüzünden kimsenin huzuru kalmadı. Zihinlere sinsice sızan düşünceler yaklaşmakta olan büyük bir savaşın habercisi sayılabilir mi? Kasabada kalan son çocuk olan Todd için tek kurtuluş yolu kaçmak görünüyor. Peki ama nereye?..


Yorum


 Sorgu ve Yanıt serinin ilk kitabı Umut Bıçağı'ndan kesinlikle çok daha iyiydi. İlk kitapta başlayan olaylar bu kitapta büyük bir ivme kazanıyor ve daha heyecanlı bir hal alıyor. Okurken sayfalar aktı gitti, kitaba Viola'nın da bölümleri dahil olunca okuması daha zevkli oldu. Bu kitapta Viola ile diğer olayları ve yaşananları da okuduk ki bu bence çok iyi olmuş.

  İlk sayfalardan itibaren yazar sizi alıyor bir o köşeye bir bu köşeye savuruyor. Kim iyi kim kötü, böyle olsun böyle olmasın derken büyük bir duygu karmaşası yaşıyorsunuz. Yazar bunu gerçekten iyi becermiş, sınırların muğlak olduğu, iyi ve kötünün ayırdının tam yapılamadığı bir dünya içerisinde buluyorsunuz kendini. 


  Yazar ilk kitapta da insanların kötü yanlarına değiniyordu, istekleri için neler yapabileceğini irdeliyordu ve bu Sorgu ve Yanıt'ta daha yoğundu. Okurken karakterleri, karmaşaları hissediyorsunuz ve aynı karmaşaları sizde yaşıyorsunuz.

 Kitabın akışı, kurgusu güzel ve karakterler cidden iyi, özellikle Başkan. Adamı anlayamıyorsunuz, sürekli düşüncenizi değiştirecek bir harekette bulunuyor. 


  Ve kitabın sonu... Son sayfalar öyle dehşet verici ki, okurken ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Yazar her yandan bir darbeyle karşılıyor sizi. Son sayfaları nasıl okudum anlatamam. Tam her şey az çok düzene girdi derken en son ki bölüm her şeyi yeni baştan alt üst etti. Eğer diğer kitap elimde olmasa çıldırırdım, sonu çok fena bitti. Sonu bile kitabı okumak için başlı başına bir sebep. 


  Lafı daha fazla uzatmayacağım, bu seriyi okuyun, mutlaka seveceğiniz bir nokta bulacaksınız. Son kitapta olaylar hiç durulmayacak gibi, göreceğiz. :) İyi okumalar..



Alıntılar

"Yaşamak zaten savaşmaktır. Hayatı korumak insanın temsil ettiği her şeye karşı savaşmaktır." 
"Tanıdığın düşman tanımadığın düşmandan iyidir." 
"Ve gözlerinin içine, görebildiğim kadar derine bakıyorum çünkü beni duymasını istiyorum; söylediklerimi, hissettiklerimi ve söylemek istediklerimi duymasını istiyorum." 
"İnandığım iki ilke vardır, sevgili kızım. Bunlardan ilki, eğer kendini kontrol edebilirsen başkalarını da kontrol edebileceğindir. İkincisiyse, eğer bilgiyi kontrol edebilirsen başkalarını kontrol edebileceğin." 
"Ben sadece emirleri uyguluyordum. Zamanın başlangıcından bu yana alçakların sığınağı." 
"Asla bir şeyi çok sevme, yoksa seni kontrol etmek için kullanılabilir."

Puanım 


  

0 yorum:

Yorum Gönder