28 Ekim 2015 Çarşamba

İlkabahar Şafağı Ejderhaları (Ejderha Mızrağı #3) - Margaret Weis & Tracy Hickman | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Dragons of Spring Dawning
Seri: Dragonlance: Chronicles #3
Yayınevi: Laika Yayınları
Sayfa Sayısı: 390
Baskı Yılı: 2008
Goodreads Puanı: 4.11  (39,018)


Arka Kapak Yazısı


Dünyanın, Kraliçe Takhisis'in ejderhalarına karşı direnişi devam ediyor. Gizemli ejderha küreleri ve parlayan ejderha mızrakları ile silahlanmış yol arkadaşları dünyaya umut getiriyor. Savaş tüm şiddeti ve acımasızlığıyla sürerken; yeni günün şafağında, yol arkadaşlarının kalbini gölgeleyen karanlık sırlar ışığa çıkıyor.

Yaşadıkları ihanetler ve zayıflıklar, bir cephe de kendi içlerinde açar; ama kahraman olmak, bir destan yazmak hiç de kolay değildir...



Yorum


  Vee Ejderha Mızrağı Destanı'nı bu kitapla bitirmiş oluyorum. Bu yorum hem son kitabın hem de serinin genel yorumu gibi olacak. 

  İlk kitap ve ikinci kitap güzeldi, hareketliydi ama bazen durgunlaşıp aksiyondan çok uzak oluyordu ancak bu kitap.. Gerçekten çok güzel bir kitaptı, okurken diğer kitaplarda ki gibi sıkılmadım, açıkçası ilk iki kitap okurken bazen sıkıyordu ve bir oturuşta uzun uzun okuyamıyordum, bu kitapta bu sorun çok olmadı. Özellikle son 50 sayfayı nasıl okuduğumu bilmiyorum, olaylar müthiş bir ivme kazandı ve heyecan doruktaydı. 

  İlk kitaplarda başlayan olayların bir çoğu bu kitapta açıklığa kavuştu. Bir çok gizem aydınlandı, bir çok sorun çözüldü. Çok fazla olay vardı ve bu okurken çok keyif verdi. Aksiyonu bol bir kitaptı ve gizemde güzel bir ölçüde olunca gerçekten çok güzel bir kitap olmuş. Seriye uygun ve çok iyi bir final kitabı olmuş.

  Hüzün, heyecan, gizem, ölüm, umut.. Bu kitapta hepsi vardı ve kesinlikle çok güzeldi. Bu seriden sonra Efsaneler Üçlemesi geliyor ve onu çok merak ediyorum. Raistlin benim favori karakterimdi ve Efsaneler Üçlemesi o ve ikizinin çevresindeki olaylar konu aldığı için daha çok merak ediyorum. Umarım kısa zamanda okuyabilirim. 

  Güzel bir seriydi, final kitabı kesinlikle çok iyiydi. Fantastik kurguyu seviyorsanız bu seriye mutlaka göz atmanızı öneririm. İyi okumalar :)


Alıntılar



"En çok sevdiklerimiz genellikle en az güvendiklerimizdir." 

"Tesadüfleri yeterince takip edebilirsen bunların kaderle bir bağları olduğunu görürsün." 

"Karanlık istila edebilirdi ama umudu hiçbir zaman yok edemezdi. Bir tek mum -veya daha fazlası- alevlenip sönebilirdi ama eski mumlardan yenileri yanacaktı.İşte böyle tutuşurdu umudun alevi hep, gelen güne kadar karanlığı aydınlatarak."

Puanım



0 yorum:

Yorum Gönder