22 Ekim 2015 Perşembe

Baskerville'lerin Köpeği (Sherlock Holmes #5) - Arthur Conan Doyle

Orijinal Adı: The Hound of the Baskervilles
Seri: Sherlock Holmes #5
Yayınevi: Bilge Karınca
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2005
Goodreads Puanı: 4.05  (130,088)

Yorum

  Yoruma şu noktaya değinerek başlamak istiyorum, Sherlock Holmes kitapları çok karışık basılmış ve ben seriye göre ilerleyemiyorum, daha doğrusu hangi seriye? Goodreads'teki seri sıralamasına göre gideyim dedim üçüncü kitabı bulamadım. Bende merak ettiğimi okuyayım dedim ve Baskerville'lerin Köpeği'ne başladım. Biri Sherlock'un tüm kitaplarını sırayla tek kitapta toplasa da rahatlasak! Neyse bu kadar şikayet yeter kitaba geçelim.

  Konu ve ilerleyiş açısından güzel bir kitaptı. Kitapta bir çok gizem yer alıyor ve çözülüyor. 
Okurken sıkılmadım, merak ederek ve hızlıca geçtim sayfaları. Konu kurguyla bir araya gelerek güzel bir uyum yakalamış, yazar yine güzel bir cinayet kurgulamış ve kendi tarzıyla bunu çok güzel süslemiş.

  Bu kitapta Holmes'ü az gördük ki ben daha çok yer almasını dilerdim, onu okumayı seviyorum. Davranışları ve cümlelerini seviyorum, özellikle Watson'la olan diyalogları hoşuma gidiyor, bu kitapta bunlar azdı üzüldüm biraz :) Birde Sherlock dehasını yeterince hissedemedim sanki, ya biraz azdı ya da bana öyle geldi.

  Genel olarak beğendim, serinin geri kalanını yakalayabildiğim yerden okumak istiyorum ama sıralama konusu hala beni sinir ediyor. Umarım bir yayınevi çıkıp bu sorunu gerçekten çözer. Yorumumu okuduğunuz için teşekkürler, iyi okumalar :)

Puanım


0 yorum:

Yorum Gönder